Bakardag!

Hejsan..
Idag har det varit en riktig bakardag för alla Bergströmmar..
Eller egentligen bara för mig.
Jag bakade rulltårta, Minicupcakes, snabbhavrekakor och lyckokakor!


RECEPTEN!

Rulltårta:
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde eller mjölk

Minicupcakes (Hannastyle)
  • 150 gram smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
Frostingen:
  • 50 g smör
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
(Sen sätter du dom i knäckformar)


Snabbhavrekakor!


  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl socker
  • 150 g smör


Lyckokakor:

  • 80 g smält smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,2 dl florsocker
  • 3st äggvitor
  • 1 msk majzena
  • 1 tsk vaniljsocker
  1. Tillverka lapparna i förväg. De bör vara 7-8cm långa och inte över 1,5cm breda.
  2. Använd kallt och infettat bakplåtspapper.
  3. Hellre större kakor än för små. De är mer lätta att arbeta med.
  4. Sprid ut degen jämnt på bakplåtspappret genom att hålla och luta pappret så att smeten rinner ut över hela.
  5. När kakdegen tas ur ugnen börjar stressen. Du har bara 20 sekunder på dig att stoppa i pappret och vika kakan. Testa med en eller två i taget i början.
  6. Kakorna är klara när 1-1,5cm av utsidan är gyllenbrun och de är lätta att lyfta med en spatel. Mitten på kakan förblir ofta ljus i färg.
  7. Eftersom du formar och viker kakorna när de är varma bör du använda bomullshandskar. De gör allting mycket lättare.
  8. Hur man viker kakan. -Lägg degen i handen, lägg lappen på den, vik sedan kakan på mitten, medan du fortfarande håller kakan med båda händerna (med dina tummar och pekfingrar) så drar du ner ändarna över en kant på ett glas tills ändarna möts.










Kommentarer från er:
:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback